gaza

gaza

Stop massakren i fangelejren Gaza

Her er plads til diskussion og oplysning om alle slags initiativer i Danmark for at få stoppet massakren i Gaza.
Indlæg der skaber splittelse vil blive fjernet.
Indlæg med racistisk indhold vil blive fjernet.

Forøg presset på Israel

AktiviteterPosted by Gerd Wed, January 07, 2009 08:40:04
Det er godt at Euro-Mediterranean Human Rights Network, Folkekirkens Nødhjælp, FN-forbundet, KFUM og KFUK i Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke og Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre opfordrer udenrigsminister Per Stig Møller til at kræve en israelsk tilbagetrækning fra Gaza, en "bæredygtig våbenhvile" og fuld, uhindret adgang for al humanitær bistand til området. Og indtil da en suspension af forhandlingerne om en såkaldt opgraderingsaftale mellem EU og Israel.

Budskab fra græsrødderne siger: Det er nødvendigt at vi forøger presset på regeringen og udvider og fortsætter alle aktiviteter - det er ikke godt nok før Israel HAR trukket sig ud af Gaza OG der er omfattende international nødhjælpsbistand etableret. Hvert mennesker, der lemlæstes og myrdes er ét for meget. Det er nærliggende at sammenligne med mishandlingerne og mordene i de tyske koncentrationslejre. Vær menneske, vær med til at forhindre flere mord og mishandlinger.

Danmarks skal presse Israel med alle mulige midler med boykot af Israel på alle niveauer. Presset på regeringen skal komme alle vegne fra.
Lad dem ikke slippe afsted med en halv løsning, der efterlader et opløst Palæstina i armene på Israel.
Lad os stå sammen om dette, nødvendige.

Der holdes demo På Rådhuspladsen, København fredag den 9/1 af muslimske foreninger og tirsdag den 13/1 kl. 17 af Dansk plæstinensisk Venskabsforening, der marcheres til Christiansborg. Også tirsdag kl. 18 er der 2 min's stilhed for Gaza på Palæstinas plads (det gl. grønttorv v. Nørreport station), NAZIM, (netværk af akademikere, studerende og interesserede i mellemøsten), kom gerne i tøj med Palæstina-farver og med blomster.
Følg med på Modkraft og Facebook-gruppen Gaza-initiativet mm. for flere oplysninger, også om manifestationer over hele landet.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by David Sat, January 10, 2009 16:29:35

PS til nedenstående:

Uanset hvad, så mener jeg i hvert fald ikke, at der er nogen som helst god grund til, at israel har et større område end palæstinensernes, når det er israelerne, der har “møvet” sig ind i landet - i høj grad ved brug af vold og magt.

Posted by David Sat, January 10, 2009 01:43:00

På baggrund af den nedenstående information er jeg mest tilbøjelig til at mene, at palæstinenserne har ret til hele Palæstina-Israel-området.
Men jeg tror, at det bedste og mest realistiske er en 50/50 tostats-løsning med den begrundelse, at det nok er smartest, at de forskellige kulturer/religioner har hver deres stat. Personligt mener jeg ikke, det ville være korrekt, hvis Palæstina får mindre end 50 % med henvisning til oplysningerne herunder.
———————————————-

Man kan se sådan på det, at briterne måske har retten til hele Israel/Palæstina-området, da briterne blev skræmt væk af talrige zionistiske/jødiske angreb mod briterne i Palæstina, da de (med arabernes støtte) administrerede Palæstina. Herefter bad briterne FN om at se på sagen.

Men det er nok snarere palæstinenserne, der har retten til området, da briterne på den ene side lovede araberne uafhængighed i Palæstina, men også på selvmodsigende vis lovede jøderne et nationalt hjem i Palæstina i 1917.

Briterne og araberne var ifølge mit leksikon enige om, at de osmanniske tyrkere skulle fratages regeringsmagten i Palæstina. Araberne havde ifølge mit leksikon ledelsen over de fleste distrikter i Palæstina under den osmannisk tyrkiske regering, mens jøder og andre havde en høj grad af selvstyre.

Derfor tror jeg, at palæstinenserne har ret til at afgøre, om området skal deles op - og hvordan.

I mit leksikon står der:

“Aided by the Arabs, the British captured Palestine from the Ottoman Turks in 1917 and 1918. The Arabs revolted against the Turks because the British had promised them, in correspondence (1915-1916) with Husein ibn Ali of Mecca, the independence of their countries after the war. Britain, however, also made other, conflicting commitments. Thus, in the secret Sykes-Picot agreement with France and Russia (1916), it promised to divide and rule the region with its allies. In a third agreement, the Balfour Declaration of 1917, Britain promised the Jews, whose help it needed in the war effort, a Jewish “national home” in Palestine. This promise was subsequently incorporated in the mandate conferred on Britain by the League of Nations in 1922.”

Der står også:

“Exhausted by seven years of war, faced with numerous terrorist attacks by Jews on British targets in Palestine, and eager to withdraw from overseas colonial commitments, the British government in 1947 decided to leave Palestine and called on the League of Nations’ successor, the UN, to make recommendations.”

Posted by David Thu, January 08, 2009 11:57:41

På BT kan du stemme nej til, at det er i orden, at Israel bombarderer en skole, som Hamas har skudt fra. http://www.bt.dk/article/20090107/afstemning/90107040/