gaza

Demo lø. 17. januarAktiviteter

Posted by Gerd Tue, January 13, 2009 02:12:14

Lad Gaza leve!
Demonstration lørdag den 17. januar

Den amerikanske ambassade kl. 13

Christiansborg kl. 15


Skoler, sundhedsklinikker, FN-konvojer, tæt befolkede områder, moskeer og mange andre civile bygninger er blevet jævnet med jorden og over tusinde mennesker er blevet dræbt, herunder hundredevis af børn. Der er et ord der kan dække de handlinger og det er krigsforbrydelser!Verden har gennem de sidste uger rejst sig i protest imod massakren i Gaza, og protesterne prøver at stoppe vanviddet.

Protesterne er verdensomspændende, men den danske regering der nærmest er allieret med USA, har undladt at fordømme den israelske aggression – i modsætning til regeringerne i Sverige og Norge. Det zionistiske Israels ulovlige aggression og folkedrab må fordømmes, også af regeringen!

Men protest er ikke nok. Den danske regering må indlede sanktioner mod Israel, for at tvinge Israel til at give palæstinenserne samme rettigheder og frihed som israelerne. Protesterne må fortsætte – og der er brug for en demonstration, som samler ALLE modstandere af Israels krig i en bred og flot manifestation – på samme tid og sted. En samling på tværs af partier, statsborgerskaber, køn, ideologi/religion og alder. Der er brug for en demonstration der kan udtrykke befolkningens samlede protest.

Demonstrationen starter ved den amerikanske ambassade, fordi USA understøtter Israel politisk, økonomisk og militært. De ulovlige våben og teknologi der bliver brugt mod den palæstinensiske befolkning er udviklet og betalt af USA, ligesom det er USA der gang på gang har blokeret beslutninger of fordømmelser i FN-regi. Demonstrationen går til Christiansborg Slotsplads, fordi vi vil sende et signal til de danske politikere om at rigtig mange danskere er uenige i deres manglende støtte til palæstinenserne.

Israel ud af Gaza!

Ophæv blokaden!

Frit Palæstina!


Indkaldere: Initiativet for et frit Palæstina, Nej til Krig, PalUng - Det palæstinensiske ungdomsnetværk, Budskab fra Græsrødderne

Forøg presset på IsraelAktiviteter

Posted by Gerd Wed, January 07, 2009 08:40:04

Det er godt at Euro-Mediterranean Human Rights Network, Folkekirkens Nødhjælp, FN-forbundet, KFUM og KFUK i Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke og Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre opfordrer udenrigsminister Per Stig Møller til at kræve en israelsk tilbagetrækning fra Gaza, en "bæredygtig våbenhvile" og fuld, uhindret adgang for al humanitær bistand til området. Og indtil da en suspension af forhandlingerne om en såkaldt opgraderingsaftale mellem EU og Israel.

Budskab fra græsrødderne siger: Det er nødvendigt at vi forøger presset på regeringen og udvider og fortsætter alle aktiviteter - det er ikke godt nok før Israel HAR trukket sig ud af Gaza OG der er omfattende international nødhjælpsbistand etableret. Hvert mennesker, der lemlæstes og myrdes er ét for meget. Det er nærliggende at sammenligne med mishandlingerne og mordene i de tyske koncentrationslejre. Vær menneske, vær med til at forhindre flere mord og mishandlinger.

Danmarks skal presse Israel med alle mulige midler med boykot af Israel på alle niveauer. Presset på regeringen skal komme alle vegne fra.
Lad dem ikke slippe afsted med en halv løsning, der efterlader et opløst Palæstina i armene på Israel.
Lad os stå sammen om dette, nødvendige.

Der holdes demo På Rådhuspladsen, København fredag den 9/1 af muslimske foreninger og tirsdag den 13/1 kl. 17 af Dansk plæstinensisk Venskabsforening, der marcheres til Christiansborg. Også tirsdag kl. 18 er der 2 min's stilhed for Gaza på Palæstinas plads (det gl. grønttorv v. Nørreport station), NAZIM, (netværk af akademikere, studerende og interesserede i mellemøsten), kom gerne i tøj med Palæstina-farver og med blomster.
Følg med på Modkraft og Facebook-gruppen Gaza-initiativet mm. for flere oplysninger, også om manifestationer over hele landet.